Soms zijn er van de liederen die blijven hangen als je ze gehoord hebt. De muziek natuurlijk maar bovenal de tekst. Zo heb ik dat met het lied van Robin Mark.: “When it's all been said and done”.
Je gaat er over na denken. Wat heb ik met mijn leven gedaan. Er is één ding dat eigenlijk nog wat uitmaakt. Heb ik mijn best gedaan om te leven voor de waarheid, heb ik mijn leven voor U geleefd.
Ja dan passeren er vele gebeurtenissen in mijn gedachten. Heb ik die broeder en/of  zuster wel voldoende aandacht gegeven, of heb ik wel op mijn woorden gelet? Heb ik geen roddels verspreid.
Dus het gaat er om dat ik geleefd heb voor de Heer. 

Hij wil zo graag een relatie met jou en mij. Hij verlangt naar jou en mij! Hij wil mijn leven een goede richting geven zoals dat in Zijn Woord staat. Leven naar Zijn verordeningen opdat het mij wel gaat.
Zo heb je een boek van Dereck Prince: Zegen en Vloek. Hierin staat bijv. dat je een keuze hebt opdat het je wel zal gaan. Ik raad je aan dit boek eens te lezen. 
Maar ook het Bijbelboek waarop hij dat op gebaseerd heeft: Deuteronomium 11:26 

Zie, ik houd u heden zegen en vloek voor: de zegen, als u luistert naar de geboden van de HEERE, uw God, die ik u heden gebied,
de vloek, als u niet luistert naar de geboden van de HEERE, uw God, en van de weg die ik u heden gebied,
afwijkt om achter andere goden aan te gaan, die u niet gekend hebt. 

Daar staan natuurlijk veel meer richtlijnen in. Heel natuurlijke richtlijnen. Vaak lezen we het en passen het in geestelijke zin toe of denken zelfs dat dit niet voor ons geldt. Maar ik kom er steeds meer achter dat de richtlijnen van Mozes heel belangrijk zijn. Zoals de hygiëne richtlijnen. Een mens dient zich regelmatig met water te wassen, ter voorkoming van allerlei ziekten. Ook schone kleren aantrekken was/is belangrijk. Nu draaien onze wasmachines topuren natuurlijk. En we staan dagelijks onder de douche, toch? En zorgen er voor dat ieder deel schoon is. We zorgen er voor dat we lekker ruiken. Dat we onze monden reinigen want het is toch vreselijk als mensen elkaar mijden omwille van de mondgeur?

Hoe is dat bij u? Uw hygiëne? Hadden wassen voordat u gaat eten, als u naar de toilet bent geweest.
Maar ook onze voeding. Zoals heb je een boek: Het Genesisdieet. Hierin de voeding beschreven die God van oorsprong voor ons heeft bedoeld. Ook de voedingsvoorschriften zoals in de boeken van Mozes. Als we ons daar nu eens zouden houden dan is de kans op ziekten minder. Want tenslotte staat er: Opdat het u wel gaat!

U mag niets eten dat door de HEER wordt verafschuwd. 4 De volgende dieren mag u eten: runderen, schapen, geiten, 5 herten, gazellen, reeën, steenbokken, spiesbokken, antilopen, wilde schapen, 6 en alle andere dieren die gespleten hoeven hebben– dus hoeven die helemaal gedeeld zijn – en bovendien hun voedsel herkauwen. Dat zijn de dieren die u wel mag eten. 7 Maar dieren die alleen herkauwen of alleen gespleten hoeven hebben, mag u niet eten. Kamelen, hazen en klipdassen zijn herkauwers, maar hebben geen gespleten hoeven; daarom gelden ze voor u als onrein. 8 En varkens hebben wel gespleten hoeven, maar herkauwen niet; daarom moet u ook die als onrein beschouwen. Eet geen vlees dat van zulke dieren afkomstig is en raak hun kadavers niet aan.Deut. 14:3-7

 Pas geleden hadden we eters over de vloer. Wat is dat toch heerlijk om met je dierbare vrienden te eten. Je zorgt er voor dat er goed eten op tafel komt en dat er een goed glas drinken bij genuttigd wordt.
We hebben toen een nieuwe quote gelanceerd: Het nieuwe genieten. Want naast al het boven geschrevene blijft dit over, heb ik geleefd voor God, heb ik mijn vrienden regelmatig over de vloer om te genieten van wat de Heer ons geeft.
Hij geeft ons broers en zussen, vrienden om Zijn liefde Zijn compassie te delen met ons. Dat noem ik nu: Bij een goed glas wijn, het nieuwe genieten. Of kan ik dan beter stellen: Het vernieuwde genieten? 
Zorg er natuurlijk wel voor dat het drinken zich beperkt, want overdaad schaadt!


Denkt u daar aan als u aan de kerstdis of een andere maaltijd gaat. Heerlijk ontspannen en genieten met elkaar. Denken we daarbij ook aan hen die dat zo node missen?
Het nieuwe genieten is begonnen, samen met de Heer en met elkaar.


ag