Haïti is het armste land van het westelijk halfrond. Dat betekent dat er altijd mensen in nood zijn, en het vraagt veel wijsheid en kennis over de cultuur om te kiezen aan welke projecten je aandacht en geld geeft. Wij geloven dat het werk van Hart voor Haïti echt verschil maakt. De projecten die we ondersteunen veranderen de levens van kinderen, tieners, volwassenen en ouderen. Met Nederlandse ondersteuning wanneer dat nodig is, maar zoveel mogelijk vanuit de kracht van de Haïtianen zelf.

Terugblik In 1982 startte de Nederlander Johan Smoorenburg met een kleinschalig project in Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti. Met de hulp van het EO-programma Metterdaad werd een dorp voor kinderen gebouwd met de mooie naam Bon Repos (letterlijk: goede rust). Daar zouden zij veilig zijn, naar school kunnen en de Here God kunnen leren kennen. Want zowel voor Johan Smoorenburg als voor de andere vrijwilligers die betrokken waren bij dit project was het duidelijk dat dát is wat werkelijk verschil kan maken op Haïti: de liefde van de Here God. Nog steeds is dat de bron waaruit we putten. In Nederland, en op Haïti.

Meer dan 150 kinderen ontvangen er medische zorg, gezond eten, goede scholing én ze komen in aanraking met het evangelie! In het kinderdorp en in Leogane is een kerk gesticht. Iedere week komen honderden kinderen en volwassenen samen om God te prijzen. Kijk voor meer informatie op www.hartvoorhaiti.nl.

Johan Smoorenburg is in april en mei in Nederland. Hij zal diverse spreekbeurten houden in Nederland om dit werk toe te lichten.
Ook in onze gemeente zal hij komen spreken.

Kijk op www.hartvoorhäiti.nl voor locatoie van de speekbeurten.