WIE WE ZIJN

Wie we zijn

We zijn een Gemeente met een dienend hart voor Jezus Christus en voor de omgeving waar wij bij elkaar komen. We hebben oog voor jong en oud. We geloven dat Jezus Christus de Zoon van God is, dat ieder mens persoonlijk gered wordt als je in Hem gelooft, dat je na de doop als volwassene ook de doop in de Heilige Geest kunt ontvangen en dat God mensen samenvoegt tot één gemeente, waarvan Jezus Christus het hoofd is.

Christengemeente Compas is een gemeente die zich laat inspireren door en leeft voor God de Vader, Jezus Christus Zijn eniggeboren Zoon en de Heilige Geest. We gebruiken de Bijbel als leidraad. Samen dragen we ons geloof in Hem en Zijn liefde uit, zowel binnen als buiten de Gemeente.


In onze gemeente komen mensen samen vanuit verschillende achtergronden. We kijken verder dan de buitenkant. Daarom vinden wij het belangrijk om geen ‘naamkaartje’ te hebben: wij zijn de gemeente van Jezus Christus. Of je nou Katholiek, Joods, Hervormd of Islamitisch bent, Jezus Christus wilt er ook voor jou zijn en ook jou persoonlijk leren kennen.


Christengemeente Compas is opgericht op 29 januari 1992 en bestaat al meer dan 32 jaar. We hebben al vele locaties gezien in de loop van de jaren, maar we hebben altijd binnen de gemeente Medemblik samenkomsten gehouden. Sinds juni 2020 houden wij samenkomsten in de dorpskerk van Opperdoes. We streven ernaar om Opperdoes en omstreken te bereiken met het evangelie door te flyeren voor speciale samenkomsten en zangavonden en het contact met mensen op te zoeken die Jezus zo hard nodig hebben.

Daarnaast steunen we diverse zendingsprojecten en staan we achter Israël.


Elke zondag houden wij een samenkomst van 10:00 uur tot ongeveer 11:30 uur. We heten je vanaf 9:45 uur van harte welkom om onze samenkomsten te bezoeken.

Op de eerste en derde zondag van de maand is er na afloop koffie of thee en kunnen we elkaar beter leren kennen. De doordeweekse activiteiten zijn te vinden op deze website. Kom je kijken wie we zijn, maar bovenal, wie God is?

Missie en visie

Structuur